Easydus, organize without fuss LOGIN NL
EN
CONTACT KLANTCASES TOEPASSINGEN
Voldoet aan EU AVG
email efficientie

Hoe selecteer je een event registratie software pakket?




Hoe kies je voor jou de juiste event registratie software pakket?

Er zijn honderden leveranciers van event registratie software pakketten. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Maar hoe selecteer je nou op een goede manier een goed pakket en waar moet je allemaal op letten? Een verkeerde event registratie pakket kiezen kan niet veel frustraties en fouten opleveren, maar levert uiteindelijk ook een afbreuk risico op je doelgroep en deelnemers.

1e vraag is: wat voor soort evenement / bijeenkomst heb je?

Heb je een buiten evenement of festival waar veel mensen op af komen, bijvoorbeeld meer dan 500? En wil je hier gewoon een Ticket verkopen? Dan heb je voldoende aan een goede Ticketshop. Er zijn er in Nederland vele. Denk aan Ticketmaster, Eventix en Eventbrite.

Organiseer je een event of een congres waarbij personen verschillende keuzes maken en afhankelijk van de keuze ook de betaling plaatsvindt en er een factuur gestuurd moet worden? Of heb je een event waarbij er meerdere workshops zijn met maximum aantal deelnemers? Heb je specifieke overzichten nodig en moet je daar een export van maen? Dan heb je professionele B2B event registratie software nodig. Dit artikel gaat met name verder in op congres / workshop event registratie software voor de B2B markt en geen festival Ticket software.


2e vraag: welke zaken zijn belangrijk voor je bij je congres?

Maak voor je zelf een lijstje welke zaken voor de event registratie software van belang zijn. Hieronder volgen voorbeelden van zaken waar je aan kan denken.


  • Heb je meerdere doelgroepen en hebben die een eigen registratie formulier en e-mail communicatie nodig?
  • Heb je workshops en zijn daar maxima van aantal deelnemers aan verbonden?
  • Kunnen deelnemers zich afmelden of wijzigingen doorgeven?
  • Dienen deelnemers QR Tickets te krijgen en deze weer gescanned te worden?
  • Is er sprake van facturatie en wat voor betaal opties is er nodig?
  • Is er sprake van verschillende BTW tarieven in het geval van internationaal congressen.
  • Dient er e-mail communicatie plaats te vinden
  • Welke overzichten heb je nodig om het event te managen?
  • Dienen de batches geprint te worden voor het event?
  • Waar wordt de data opgeslagen? Voldoet deze partij aan de GDPR wetgeving en is de data goed beveiligd?

  • 3e vraag: Hoe selecteer je de juiste event registratie partner en waar moet je opletten?

    Op basis van bovenstaande checklist kun je bekijken welke zaken voor jouw specifiek event belangrijk zijn om uiteindelijk de keuze te maken van het event registratie software pakket dat het beste bij je past. Let specifiek op de volgende zaken:

    In hoeverre worden je handmatige activiteiten nu weggenomen?

    In sommige gevallen wordt slechts een deel van je handmatige activiteiten geautomatiseerd of moet je overschakelen op andere software. Dit kost heel veel extra tijd en is erg foutgevoelig. Zorg er daarom voor dat je het hele proces in beeld hebt en dat het software pakket je hele proces kan automatiseren.Voorbeelden zijn: kun je bijvoorbeeld opvolg acties zoals reminders versturen? Kun je certificaten nasturen? Kun je evaluaties nasturen na het evenement voor degene die op het evenement geweest zijn?

    Kun je een registratie flow voor meerdere doelgroepen configureren binnen één event?

    Met veel paketten kun je slechts één formulier met één type e-mail communicatie opstarten.Wil je dan voor verschillende doelgroepen aanmaken, dan zul je aparte evenementen moeten aanmaken. Kies voor een pakket die meerdere doelgroepen binnen één event kan bedienen omdat je dan het overzicht behoudt van alle registraties

    Welke afwijkingen zijn er en wat kan er allemaal gebeuren?

    Vaak is de event registratie ontwikkeld op de zogenaamde ‘happy flow’, dat wil zeggen dat altijd volgens de normale stappen gaat. Maar wat nou als iemand zich wilt afmelden of van workshop wil veranderen? Andere keuzes maakt voor bijvoorbeeld een diner? Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk afwijkingen kan automatiseren. Bijvoorbeeld dat personen zich tussentijd kunnen afmelden of wijzigingen kunnen doorgeven via een link zonder dat je zelf iets hoeft te doen.

    Welke overzichten heb je nodig om je event te managen?

    Wie komt er wel en wie niet? Wie heeft er betaald en wie niet? Wie komt er op welke workshop? Deze info heb je nodig om je event goed te managen.

    Wat gebeurt er als er op het laatst wijzigingen zijn en hoe kun je wijzigingen doorvoeren?

    Opdrachtgevers weten vaak niet goed in detail wat ze willen. Of er kan op het laatst nog een wijziging komen op bijvoorbeeld de uitvraag of de manier van uitscannen. Zorg er daarom voor dat de software flexibel genoeg is voor deze mogelijke wijziging.

    Welke support heb je en welke kennis heeft de partij? Hebben ze Nederlands sprekende support? Wanneer zijn ze bereikbaar en hoe snel wordt je geholpen?

    Bereid je altijd voor op zaken die mis kunnen gaan. Bijvoorbeeld als de QR scanners niet werken of printer niet werken. Check altijd daarom op welke manier je contact kan hebben met de partij. Dus niet alleen via de e-mail, maar ook via de telefoon.

    Welke kennis heeft de software partij en denken ze met je mee?

    Welke kennis heeft de accountmanager waar je contact mee hebt? Is deze persoon alleen gericht op verkopen of heeft deze ook veel inhoudelijke kennis van event processen en kan hij / zij je ook daadwerkelijk met je mee denken en je helpen met je proces?

    Wat zijn de tarieven en wat kosten eventuele extra’s?

    Let altijd bij de keuze welke zaken je allemaal nodig hebt voor je event, bijvoorbeeld QR scanners, badges, online betalingen. Kosten deze zaken ook extra? Wat ben je onderaan de streep kwijt? Let daarbij niet alleen op de kosten, maar ook welke tijd je uiteindelijk je bespaart of hoe je uiteindelijk je doelgroep beter kan bedienen.

    Conclusie

    In Nederland heb je drie grote spelers op het gebied van Event registratie, dit zijn: Aanmelder, Momice en Easydus. Deze partijen zijn ook met name lokaal actief en hebben ook lokale en Nederlands sprekende customer support afdeling. Maak voor jezelf een lijstje van belangrijke zaken. Hierboven zijn er een aantal genoemd en ga het gesprek aan met meerdere partijen. Vraag ook door als er wordt aangegeven dat een bepaalde functionaliteit of feature in het pakket zit. Vaak zit het hem het verschil in de details. Let ook altijd op of de partij een toegevoegde waarde heeft qua event proces kennis en jou echt kan helpen en van advies kan voorzien.

    Klik hier voor de mogelijkheden van Easydus voor Event Registratie

    Vraag demo en gratis adviesgesprek aan

    • Stel uw vraag, Easydus neemt binnen 24 werkuren contact met u op over uw specifieke wensen en u krijgt een gratis adviesgesprek
    • Eén van onze proces specialisten zal uw specifieke situatie inventariseren en u van gratis advies voorzien
    • Wij zijn geen 'pusherige' verkooporganisatie, wij richten ons op inhoud en toegevoegde waarde
    • Direct contact met Sales: +31(0)85 - 130 0443
      Met Sales chatten via WhatsApp Klik hier
      Direct contact met onze Support Desk: +31 (0)40 - 711 4123

    Contacteer Easydus

    Image Modal