Klik hier om direct naar de mogelijkheden van Easydus event registratie te gaan
Wat zijn de voor- en nadelen van Eventbrite?
Eventbrite is het meest gebruikte event registratie software in de wereld. En dat heeft zijn redenen. Het is niet alleen gratis voor gratis events, maar ook zeer gebruiksvriendelijk waardoor de drempel
De voordelen van Eventbrite zijn:
Zeer gebruiksvriendelijke user interface
Gratis te gebruiken voor gratis event
Inclusief een landingpage
De nadelen van Eventbrite zijn:
Niet geschikt voor congressen met meerdere workshops of waar afwijkende velden nodig zijn
Minder geschikt voor B2B events en congressen
Moeilijk aan te passen bij additionele of afwijkende wensen
Je kunt geen uitnodigingen uitsturen vanuit het systeem
Je kunt geen opvolging e-mails sturen met bijvoorbeeld reminders of additionele informatie
Relatief duur bij betaalde Tickets
Wat zijn goede alternatieven voor EventBrite?
Dat hangt er helemaal vanaf van wat soort evenement u heeft. Heeft u bijvoorbeeld een éénvoudig evenement waar leden een naam en e-mail invullen en dan een Ticket krijgen, dan is een Ticket shop wat eigenlijk Eventbrite is, een prima alternatief. Wilt u een systeem waarmee u ook e-mails wilt versturen en de marketing wil doen inclusief bijvoorbeeld een systeem waarmee u facturen wilt versturen, dan heeft u een geavanceerde event registratie systeem nodig. Met name voor B2B events en congressen heeft u een professionele en geavanceerde registratie systeem nodig.
Alternatieven voor Ticketshops
Voor alternatieven van Ticketshops kunt u denken aan:
Weticket.nl
Bizzaboo.com
Go-tickets.nl
Eventix.nl
Tibaa.com
Afhankelijk van uw wensen, maar ook van de kosten kunt u kiezen voor één van bovenstaande Ticket shop aanbieders. Mocht de AVG wetgeving voor u belangrijk zijn, let dan er op dat u een (Nederlandse) aanbieder kiest die de datacenter en de gegevensopslag binnen de EU regelt.
Wat betreft de kosten lijkt Weticket.com het voordeligst. Zij vragen 18 eurocent per ticket en 29 cent voor Mollie. De Go-ticket.nl prijzen beginnen bij 60 eurocent (ex. BTW), maar hier zitten geen betaalmogelijkheden in. De betaalmogelijkheden beginnen bij 99 euro cent per ticket. Wil je daar bijvoorbeeld een eigen domeinnaam gebruiken, dan betaal je 999 euro per jaar extra. Bij eventix.nl betaal je 65 euro cent exclusief BTW., maar hier zitten de boekingskosten niet in. Waarschijnlijk zijn dit de Mollie kosten van 29 eurocent.
Wat zijn belangrijke zaken bij evenement registratie systemen?
Mocht u een systeem willen waarbij u bijvoorbeeld één van de volgende eisen heb, dan heeft u waarschijnlijk een geavanceerde event registratie systeem nodig:
- Een uitnodiging sturen vanuit het systeem met een link naar het registratie formulier
- Een opvolgingsactie doen na de registratie, bijvoorbeeld een selecte groep personen afhankelijk van hun keuze op het formulier een opvolgings e-mail sturen
- Een e-mail adres gebruiken met je eigen domein naam. Vaak maken Ticketshops gebruik van hun eigen domein naam en dat is voor je publiek niet altijd handig. Ook omdat de e-mails met de QR ticket in de spam box kunnen belanden.
- Een factuur versturen waarbij de deelnemers het geld naar een bankrekening nummer kunnen overmaken
- Geavanceerde inschrijvingen, bijvoorbeeld afhankelijk van de keuze die je maakt naar een tweede formulier gaan.
- Een compleet inschrijf flow afhankelijk van de type deelnemer. Dat betekent dat je niet alleen een andere uitnodigings e-mail kunt gebruiker per type deelnemer, maar ook het inschrijfformulier kan anders zijn, netzoals de opvolgende e-mails na de inschrijving.
- Als overzichten belangrijk voor je zijn. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als je bijvoorbeeld een overzicht wil hebben van aantal deelnemers per workshop, of het aantal deelnemers per type deelnemer.
Waar kunt u aan denken als alternatieven voor geavanceerde event registratie systemen?
Voor bekende internationale partijen kunt u bijvoorbeeld denken aan: Cvent.com of eventsair.com. Als u een Nederlandse aanbieder wilt selecteren, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan de volgende drie partijen:
Easydus.com
Aanmelder.nl
Momice.com
Deze drie partijen verschillen niet alleen in de User interface, maar ook in de kosten (pricing) en de features die ze aanbieden.
Pricing Easydus:
Bij Easydus betaal je 800 euro per jaar voor de licentie en 1 euro per registratie. Voor betalingen heb je een Mollie account nodig, maar hier betaal je dus alleen de kosten aan Mollie voor. De prijs bij Easydus is inclusief scanning, betaalmogelijkheden en het genereren van facturen.
Klik hier voor de mogelijkheden van Easydus voor Event Registratie
Pricing Aanmelder.nl:
Prijs begint vanaf 2,29 per registratie. Dit is puur en alleen voor de registratie. Hierbij heb je geen QR Ticketing en Scan Mogelijkheid. Voor betalingen dien je ook 1,50 per betaling extra af te rekenen.
Pricing Momice:
Prijs begint van 2195 euro voor drie events per jaar met max. 5 gebruikers. Deze prijs is ook exclusief QR ticketing, Scanning en betaalmogelijkheden. Voor andere opties zoals een eigen domeinnaam betaal je ook extra.
De voorkeur voor de pricing is afhankelijk van je eigen situatie. Heb je bijvoorbeeld veel registraties, dan is Easydus voordeliger, maar heb je bijvoorbeeld een congres van 100 deelnemers of minder dan lijkt aanmelder voordeliger als je gebruik maakt van de standaard functionaliteiten.
Ook de service is verschillend. Aanmelder biedt bijvoorbeeld scanners aan die je van hen moet ontvangen, terwijl Momice en Easydus een Scan app aanbieden die je dus op elke tablet, maar ook op elke smartphone kunt downloaden.
Om een keuze te kunnen maken is het belangrijk is dat u zelf inventariseert welke zaken voor u belangrijk zijn, zie bovenaan het artikel voor voorbeelden van benodigde functionaliteiten.
Klik hier voor de mogelijkheden van Easydus voor Event Registratie